Op vrijdag 21 oktober reisden wij, Sensei Nico Waerts en Sempai Robin Waerts, naar het AJBA Budokaigi 4 seminar in Servië op 22 oktober,
welke onder leiding stond van AJBA President Mladen Burazerović en de Japanse ambassade in Servië
die hun 140 jaar samenwerking met Servië onder de aandacht wilde brengen.
Aangekomen in het hotel konden we gelijk een kijkje nemen de sportzaal die aan het hotel vast zat, dus gewoon van je kamer met Gi naar de zaal, lekker makkelijk. We hadden nog tijd genoeg dus eerst maar even de prachtige omgeving en wat mooie gebouwen bekeken met als gids Mladen Burazerović.
22 oktober startte het seminar rond 13.00 dus de ochtend tijd genoeg om tennis te maken en netwerken met de vele nationale- en internationale Budo instructeurs.
Na afronding van de officiële opening, o.a. door de Japanse ambassadrice, startte het seminar.
Op de verschillende tatemi’s (5 stuks) startten de sensei’s met een budo demonstratie van ongeveer 5 min. Daarna starten de lessen voor ongeveer 200 deelnemers, jong en oud, op de 5 tatemi’s in carrousel vorm. De sfeer was enorm gezellig.
De afsluiting van de dag was wederom met een 5 min demo van de div sensei’s op de hoofd tatemi en dat werd heel enthousiast door het publiek met applaus werd ontvangen. Later op de avond, na het diner, was er nog een officiële afsluiting met div cadeaus en speeches en foto momenten (veel).
Mijn persoonlijke indruk van dit AJBA seminar in Servië was dat het gezellig was goed was georganiseerd,
van media, posters, vervoer, organisatie en tot hotel aan toe.
Het was voor mij en Sempai Robin alsof we in warm bad stapten.Moe maar voldaan zijn we 23 oktober teruggevlogen naar Nederland.

Mladen Burazerović, dank voor uw gastvrijheid en goede organisatie.
Met sportieve groet,
Sensei Nico Waerts.